Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Palazzo del Governo

Olaszország, San Marino, Látnivalók

Palazzo del Governo

San Marino, Olaszország, Látnivalók
  • Cím: Piazza della Libertà, 47890

Előtte hosszú puskával, zöld kabátban, piros nadrágban ott áll a Guardia di Rocca tagja. Ha ülésezik a tanács, itt áll a nemesi testőrség díszőrsége is.

Ezen a helyen már 1380 óta áll a közösség székhelye, a kormányzat palotája. A gótikus stílusú átépítés jól beleillik San Marino házainak különös egyvelegébe. Tervezője egy római építész, Francesco Azzurri volt. Az építést San Marinó-i mesterek végezték, a Titano kőfejtőiből kikerült kövek felhasználásával. Az épületet mai formájában 1894-ben avatták fel.

A főbejárat felett San Marino kőből faragott címere látható. Az épület jobb sarkán, az első emelet magasságában kis fülkében áll az alapító szent, Marino bronzszobra. A bejárati csarnokban fegyverek, zászlók, emléktáblák, szobrok kaptak helyet. Az emeleten az egyik ajtó a Tizenkettes Tanács helyiségébe nyílik. Itt van Guernico szép festménye: San Marino kezében tartja városát.

A fő látványosság a tanácsterem. Belépve láthatjuk a régenskapitányok trónját. Felette az egész falat betölti egy freskó, amely az alapító védszentet ábrázolja. A falak mellett kétoldalt van a hatvan tanácsnok faragott széke.Palazzo del Governo
San Marino, Olaszország
Copyright: ComùnicaTI   Forrás: flickr

San Marinoi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!