Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

San Marino bazilika

Olaszország, San Marino, Látnivalók

San Marino bazilika

San Marino, Olaszország, Látnivalók
  • Cím: Piazzale Domus Plebis, 47890 San Marino

A Titano tövének e pontján 1113-ban már állt a templom. Sajnálatos módon a templomot sokszor átalakították, majd 1825-ben végleg lebontották, hogy helyére építsék a mai épületet. Nyolc év múlva már állt az új templom, de csak 1855-ben szentelték fel. Hetven évvel később megkapta a basilica minor rangot, vagyis az egyházi hierarchiában magasabb besorolásba került.

A mai épületet egy bolognai építész tervezte klasszicista stílusban. Széles lépcsősor vezet a hat oszlop által díszített bejárathoz. A főbejárat felett a köztársaság címere látható.

A templomba lépve baloldalt a keresztelőkápolnát találjuk. A templom háromhajós, hét oltárral. A San Marino bazilika nem rejt sok műalkotást, de van azért néhány szép festmény a XIX. századból és néhány korábbi alkotás a XVII. századból. A főoltárnál találjuk azt az ereklyetartót, amelyben Marino földi maradványait őrzik. Az oltár jobb oldalán márvány emlékmű őrzi Marino hermáját, az ezüstből és aranyból ötvözött, mellszobor formájú ereklyetartót. 1602-ben készült, ebben Marino állítólagos koponyacsontját tartják.
Az oltár bal oldalán áll a régenskapitányok trónja.
 San Marino bazilika
San Marino, Olaszország
Copyright: malcolm.jackson   Forrás: flickr

San Marinoi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!