Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Szent Ferenc templom

Olaszország, San Marino, Látnivalók

Szent Ferenc templom

San Marino, Olaszország, Látnivalók
  • Cím: san marino

A történelmi város legalsó bejárata a Szent Ferenc-kapu, a Porta del Loco. A mai kapu helyén már a 4. században állt egy kapu. Itt épült fel az első kolostor Marino tiszteletére. Első említés a kapuról a XV. századi okiratokban van. Az ősi, boltozatos kaput a köztársaság címere díszíti.

A kapun belépve látjuk a Chiesa di San Francescót, a Szent Ferenc-templomot és a kolostort. Ez San Marino legrégibb temploma. A mai templomot 1361-ben kezdték építeni.

A templom belseje egyszerű, de impozáns. A főoltár fakeresztje a XIV. századból való. A templom belsejében néhány szép kép, emléktárgy van, a legjelentősebb Taddeus Zuccari XVI. századi festménye, a Sírbatétel. Harangtornya a XVIII. századból származik.

Nagyon szép a templomhoz csatlakozó kolostor. Az egykori kolostor ma múzeum és képtár. Ismeretlen középkori festők és szobrászok alkotásai és nagyszerű olasz „kismesterek” munkái láthatók a múzeumban. A képek és szobrok mellett kegytárgyak is kerültek a múzeum tárolóiba.Szent Ferenc templom
San Marino, Olaszország
Copyright: Rapsak   Forrás: flickr

San Marinoi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!