Regisztráció

Bezár

Belépés
Még nem regisztráltál?

Most egyszerűen megteheted, így lehetőséged nyílik hogy csatlakozz a Világnéző.hu közösségéhez ahol megoszthatod utazási élményeidet, és elolvashatod másokét.

Regisztrálok
Elfelejtettem a jelszavamat
Bezár

Sikerült!

Valami baj van!

Hozzáadás a kedvencekhez


Válaszd ki, melyik listádba szeretnéd tenni ezt a helyet

Ha új listába szeretnéd tenni ezt a helyet, hozz létre neki egyet!


Bezár

Valloni palota

Olaszország, San Marino, Látnivalók

Valloni palota

San Marino, Olaszország, Látnivalók
  • Cím: Via Cinque Febbraio, 47899 Serravalle

A másik szárny a XVII. században a névadó Valloni család birtokában volt. Ez az
épület volt Alberoni érsek székhelye, amikor a XVII. században elfoglalta a várost. A ház ugyan az 1944-es bombázások során megsérült, de gondos munkával újjáépítették. Ma az Állami múzeum és levéltár épülete.

A múzeum sok értékes festményt tartalmaz. Az egész képanyag több mint 100, túlnyomóan XV-XVIII. századi mű. A bejárati kis csarnokban az állam életét mutatják be. Itt láthatjuk San Marino három tollas címerét, a névadó szent életének négy epizódját, XVIII. századi festményeken.

A 23. számú szoba két képét valószínűleg Tintoretto készítette. A Sodoma és Gomorrha égését ábrázoló festmény Domenichino műve. A terem legrégibb képe az Angyali üdvözlet, XV. századi umbriai alkotás.

Érdekesség a Garibaldi-galéria. A kiállítás nemcsak az olasz szabadsághős rövid, de izgalmas San Marinó-i tartózkodásának állít emléket, hanem az olasz szabadságküzdelem más állomásainak is.

A legnagyobb érték a 10. szobában található San Marino-kép. Csaknem biztos, hogy Ghirlandajo festette. A földszinten a 16. számú szoba a legérdekesebb, amely San Marinó-i bélyegek hatalmas és ritkaságszámba menő gyűjteménye. A köztársaság gazdaságában a bélyegkiadás komoly bevételi forrásnak számít.Valloni palota
San Marino, Olaszország
Copyright: carolyn.santi   Forrás: flickr

San Marinoi Látnivalók


0 hozzászólás

Írj Te is hozzászólást, mondd el véleményedet a helyről!
Csatlakozz! és írd meg véleményedet!